Menú

dilluns, 31 de desembre del 2012

L'home dels nassos



Aquesta és l'història de l'home dels nassos. És un ésser mitològic molt curiós. Té tants nassos com dies té l'any. És tan estrany, que té vergonya de sortir al carrer. Si, se'n riurien d'ell o bé s'espantarien. Per això és molt difícil de veure, però hi ha un dia... un dia a l'any, en que es deixa veure per a totes bandes. Si us hi fixeu bé avui el podreu veure. Jo ja l'he vist, i vosaltres?





Aquest és un poema que va escriure Francisco Quevedo a un senyor que tenia el nas molt gran. 


A una nariz
Érase un hombre a una nariz pegado, érase una nariz superlativa, érase una nariz sayón y escriba, érase un peje espada muy barbado. Era un reloj de sol mal encarado, érase una alquitara pensativa, érase un elefante boca arriba, era Ovidio Nasón más narizado. Érase un espolón de una galera, érase una pirámide de Egipto, las doce Tribus de narices era. Érase un naricísimo infinito, muchísimo nariz, nariz tan fiera que en la cara de Anás fuera delito
.

Francisco Quevedo


FELIÇ 2013!

1 comentari:

  1. Jo avui l'he vist, quan he sortit aquest matí a fer les últimes compres de l'any... ha estat només un segon però recordo haver vist home i la primera cosa que m'ha sorprès ha estat el seu enorme nas!

    Bon any nou a tothom!

    ResponElimina