Menú

dimarts, 18 de desembre del 2012

La Marieta


Aquest és un conte, que la meva mare m’explicava sempre abans d’anar a dormir. Se’l va inventar ella mateixa, i ara ja n’és impossible canviar-ne una sola frase. Ja que els meus germans i jo, ens l’hem après paraula per paraula, aquell conte que va sorgir de la imaginació de la nostra mare.

Abans de començar, us presentaré els personatges. En primer lloc tenim a la Marieta, és la protagonista. Una nena d’uns 7 anys. La seva mare es diu Mariona. No us confongueu pas, ja que l’àvia, que també surt a la història és la Maria. Doncs aquí comença aquest conte.

La Marieta, és una nena molt bonica, que casi sempre fa cas als pares. Però de vegades no, i fa cosa de dos anys, no en va fer gaire, i això és el què li va passar.

La Mariona, la mare, després de l’escola va preparar un bon plat de bledes per dinar. A la Marieta no li agradaven gaire. Així que va apartar el plat i no se’l va menjar. La mare, li va dir que no s’aixecaria pas de la taula si no se les menjava. Però la Marieta no en va provar ni una mossegada. Al vespre, com era de costum a casa, tornava a tenir un plat de bledes. Ja que el que no es menja per dinar es menja per sopar. La Marieta tampoc se les va menjar.

Van passar tres dies. Tres dies que la Marieta no va menjar res, perquè no volia un plat de verdura. Al quart dia, la mare ja estava preocupada. Així que li va canviar el plat per uns bons espaguetis. Però la Marieta quasi bé ni el va tocar. Al cap d’una setmana la família de la Marieta estava preocupada. Així que al dissabte, la Maria, l’àvia va preparar uns macarrons irresistibles. Però la Marieta no els va tocar.

La Marieta es va anar fent petita i més petita. Fins a passar a ser de la mida del patufet. (més petit que una col). A l’escola, la professora ja no la veia quan s’assentava a la cadira. Ja no podia jugar a basquet ni futbol perquè la pilota era casi bé del mateix tamany que la nena.

Un dia, la Marieta se’n va anar al lavabo. Quan va acabar, per tirar la cadena es va posar sobre la tapa oberta, i va tirar d’ella. Amb la mala sort que va relliscar i va caure dintre.

-Mare, Mare!! -es va posar a cridar.

La mare, que per sort estava a prop la va sentir i va córrer cap al lavabo. La va veure empassar-se, i molt ràpida va anar a buscar unes pinces per agafar-la però no hi va ser a temps.

Va pensar molt ràpid. On van les coses que cauen al vàter? A la claveguera, que després va a la depuradora, i finalment l’aigua va a parar al mar al final de la claveguera.
La mare va anar a buscar la Marieta. Quan es van retrobar, la Marieta es va alegrar molt de veure-la. I allà mateix li va prometre que mai més tornaria a deixar de menjar.

I la Marieta es va fer molt gran i alta. Actualment la Marieta és jugadora de bàsquet, i les encerta totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada